Ίδρυση παγκόσμιου οργανισμού από την Daimler Trucks για υψηλού επιπέδου αυτόνομη οδήγηση

H Daimler Trucks ιδρύει τον όμιλο Autonomous Technology Group με τη μορφή ενός οργανισμού αυτόνομης οδήγησης με παγκόσμια εμβέλεια, ο οποίος από την 1η Ιουνίου θα συγκεντρώνει το σύνολο των εξειδικευμένων γνώσεων και δραστηριοτήτων της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το κύριο έργο της νέας μονάδας αφορά στην ευρύτερη στρατηγική για την αυτόνομη οδήγηση και την υλοποίησή της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η έρευνακαι η τεχνολογική ανάπτυξη, καθώς και η ετοιμασία των απαιτούμενων υποδομών και δικτύων για τις αντίστοιχες λειτουργίες, έτσι ώστε η εταιρεία να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή υψηλού επιπέδου αυτόνομων φορτηγών.

Ο νέος όμιλος Autonomous Technology Group αποτελεί μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας που καταβάλλει η Daimler Trucks, προκειμένου να φέρει τα υψηλού επιπέδου αυτόνομα φορτηγά στους δρόμους μέσα σε μία δεκαετία. Για να το επιτύχει αυτό, η Daimler Trucks ανακοίνωσε στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2019 στο Λας Βέγκας μια επένδυση που υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ. Στα επαγγελματικά φορτηγά, το επίπεδο 4 είναι το επόμενο λογικό βήμα, μετά το επίπεδο 2, για την αύξηση της ασφάλειας, καθώς και της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας.

 Μεγιστοποίηση των προσπαθειών για αυτόνομη οδήγηση

Ο Martin Daum, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG με αρμοδιότητα τα φορτηγά και τα λεωφορεία, δήλωσε: «Είμαστε πρωτοπόροι στα αυτόνομα φορτηγά εδώ και χρόνια. Με τη δημιουργία του παγκόσμιου ομίλου Autonomous Technology Group προχωράμε στο επόμενο βήμα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η υψηλού επιπέδου αυτόνομη οδήγηση για την Daimler Trucks, τον κλάδο, αλλά και την κοινωνία. Με τη νέα μονάδα, θα μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης, καθώς και τον αντίκτυπο των επενδύσεών μας σε αυτήν την στρατηγικής σημασίας τεχνολογία. Έτσι, θα βρεθούμε στην ιδανική θέση να φέρουμε την υψηλού επιπέδου αυτόνομη οδήγηση στους δρόμους, καθιστώντας τις μεταφορές ασφαλέστερες για όλους και βοηθώντας τις εταιρείες μεταφορών να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους.

Νέα διοικητική θέση αποκλειστικών καθηκόντων οι ΗΠΑ πρώτη αγορά για την υψηλού επιπέδου αυτόνομη οδήγηση

Από την 1η Ιουνίου, ο Peter Vaughan Schmidt, ο οποίος σήμερα είναι Επικεφαλής Στρατηγικής της Daimler Trucks, θα αναλάβει επικεφαλής αυτού του νέου, παγκόσμιου οργανισμού. Από τη θέση αυτή θα συνεχίσει να αναφέρεται απευθείας στον Martin Daum. Ο Peter Vaughan Schmidt διαθέτει 15ετή εμπειρία στον κλάδο, ενώ στην προηγούμενη θέση του ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη της στρατηγικής της Daimler Trucks για τα αυτόνομα οχήματα. Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Στον όμιλο Autonomous Technology Group ενώνουμε τις δυνάμεις των ειδικών μας από όλο τον κόσμο και τις εκτενέστατες γνώσεις τους στα αυτόνομα φορτηγά