Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας για τα φορτηγά την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατόπιν αιτήματος της ΟΦΑΕ προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αίρονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας όλων των φορτηγών  ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και των Εθνικών Οδών κατά τις περιόδους των εορτασμών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των υφυπουργών Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου.

Με βάση την απόφαση, η οποία τροποποιεί την ΚΥΑ (Δ30/Δ5α/81473/9813/2020 (Β’ 58), η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών που είχε προβλεφθεί κατά τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με σκοπό τη διευκόλυνση των εκδρομέων, δεν θα ισχύσει.

Αιτία το γεγονός ότι η κίνηση των οχημάτων στην ελληνική επικράτεια είναι ιδιαίτερα μειωμένη σε εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του COVID-19.

Συνεπώς, δεν δημιουργούνται συνθήκες συμφόρησης στις οδούς και διακύβευσης της οδικής ασφάλειας και επιπλέον, υπάρχει η αναγκαιότητα τροφοδοσίας της αγοράς.