Γεμίζει με ηλεκτρικά λεωφορεία η Ευρώπη

 

Η δανική εταιρεία λεωφορείων Vikingbus παρήγγειλε 31 πλήρως ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz eCitaro. Στο μέλλον, θα χρησιμοποιούνται κυρίως στο Køge, μια πόλη-λιμάνι νότια της πρωτεύουσας της Δανίας,στην Κοπεγχάγη, στα ανατολικά του νησιού Sjӕlland. Το έργο είναι εξαιρετικά απαιτητικό: Το τακτικό δρομολόγιο περιλαμβάνει επίσης ταξίδια στον δήμο Stevn, ο οποίος βρίσκεται νοτιότερα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη γραμμή αστικών λεωφορείων στη Δανία, με ταξίδια άνω των 500 χιλιομέτρων την ημέρα – πολύ σπάνια για αστικό λεωφορείο και σχεδόν αδύνατο για ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο μέχρι τώρα. Τα 31 οχήματα eCitaro είναι ιδανικά προετοιμασμένα για αυτό, εστιάζοντας στην τελευταία γενιά μπαταριών NMC3 με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και συνολική χωρητικότητα 588 kWh. Τα αστικά λεωφορεία προγραμματίζεται να τεθούν σε λειτουργία στο τέλος του έτους 2023/2024.

 

Η μεγαλύτερη εταιρεία λεωφορείων της Δανίας

 

Η Vikingbus είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες λεωφορείων στη Δανία με περίπου 450 αστικά λεωφορεία, υπεραστικά λεωφορεία και τουριστικά πούλμαν καθώς και 13 βάσεις σε όλη τη χώρα. Η ιδιωτική εταιρεία βασίζεται σε συγχώνευση 17 εταιρειών και ανήκει πλήρως στη Δανία. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μεταφορών και υπηρεσιών.

Πρόσθετες παραγγελίες μέσω της Mercedes-Benz Intouro και της νέας Setra TopClass

 

Εκτός από την παραγγελία για το 31 eCitaro, η Vikingbus έχει παραγγείλει πολλά λεωφορεία Mercedes-Benz Intouro για χρήση ως σχολικά λεωφορεία στην περιοχή της Γιουτλάνδης. Η Vikingbus παρήγγειλε επίσης δέκα πολυτελή τουριστικά πούλμαν νέας γενιάς S 517 HDH από τη Setra. Πολλά οχήματα Intouro και Setra 517 HDH σχεδιάζονται επίσης να τεθούν σε λειτουργία το 2023.