Συναντήσεις ΠΣΧΕΜ με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές

Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη κατόπιν πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνών Φθιώτιδας, το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Φθιώτιδας & Περιχώρων και το Σωματείο Ελαφρών Φορτηγών Αυτοκίνητων Δ.Χ. Φθιώτιδας για το ζήτημα που έχει προκύψει με την απαγόρευση διέλευσης κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στο οδικό δίκτυο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών, ο Βουλευτής κ. Γ. Κοτρωνιάς, εκπρόσωποι των Βουλευτών Φθιώτιδας, ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Α. Αγγελακόπουλος, ο εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών Φθιώτιδας κ. Γ. Τριανταφυλλόπουλος, ο πρόεδρος ΔΧ Φθιώτιδας κ. Χ. Σιούτας, ο πρόεδρος φορτοταξί ΔΧ κ. Χ. Σωτηρόπουλος, όπως επίσης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΔΧ φορτηγών ΠΣΧΕΜ κ. Π. Τεγρέλης καθώς και εμπλεκόμενοι σύλλογοι & φορείς.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι φορέων, έθεσαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ΔΧ & ΙΧ άνω των 3.5 τόνων καθώς και το ζήτημα της τοποθέτησης απαγορευτικών πινακίδων στο παλαιό εθνικό δίκτυο που καθιστούν αντιοικονομική και προβληματική τη μεταφορά εμπορικών προϊόντων.

Τέθηκαν προτάσεις για την άρση της απαγόρευσης διέλευσης των οχημάτων, για την ελεύθερη χρήση του παλαιού εθνικού δικτύου από τα φορτηγά αυτοκίνητα εμπορευματικών μεταφορών, ζητήθηκε ο αυστηρός έλεγχος στους παράδρομους για την παράνομη κυκλοφορία νταλικών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι επαγγελματίες, προτάθηκε η αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης και η κάλυψη από τις ασφαλιστικές εταιρείες ατυχημάτων, καθώς και η εφαρμογή ωραρίου διέλευσης για την απρόσκοπτη μεταφορά εμπορευμάτων και εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας δεσμεύτηκε να συνεργαστεί αδιαλλείπτως με τους φορείς παρακολουθώντας στενά το ζήτημα, με στόχο να μεταφέρει μια δέσμη μέτρων και προτάσεων στους αρμόδιους, προκειμένου να δοθεί λύση στα δίκαια αιτήματα των αυτοκινητιστών.

Σε συνέχεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε, εκ νέου και νέα συνάντηση.  Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Κούκουζας,  ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο πρόεδρος του σωματείου ΦΔΧ Ν. Φθιώτιδας Χ. Σιούτας , ο Πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ κ. Τεγρέλλης και το μέλος του ΠΣΧΕΜ κ. Βασίλης Σαχινίδης , καθώς και ο κ. Απόστολος Αγγελακοπούλος μέλος του ΔΣ του ΠΣΧΕΜ και περιφερειακός σύμβουλος στη Φθιώτιδα. Επίσης παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας . Ο κύριος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα άρσης διέλευσης των βαρέων οχημάτων από το παλαιό εθνικό οδικό δίκτυο. Επίσης δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα προς την αποκεντρωμένη Διοίκηση αφου αποτελεί και σημαντικό πρόβλημα και άλλων περιφερειών . Τέλος δεσμεύτηκε για τη υλοποίηση συνάντησης με τους υφυπουργούς μεταφορών και υποδομών ,κυρία Αλεξοπούλου και κ. Νίκο Ταχιάο για να τους θέσει τις προτάσεις μας .