FORD: Δίκτυο φόρτισης για τα ηλεκτρικά, επαγγελματικά μοντέλα της

Η Ford, που πλέον προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα, τόσο στα επιβατικά όσο και στα επαγγελματικά – με τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις, όπως το E-Transit –  και με στόχο να υποστηρίξει όλους τους πελάτες καθιστώντας τη χρήση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της απρόσκοπτη και βολική σε οποιαδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται, η Ford έχει εξελίξει μια πλούσια γκάμα τεχνολογιών και προϊόντων που έρχονται σε συνδυασμό να υποστηρίξουν ιδανικά τη διαδικασία φόρτισης της μπαταρίας των PHEV και BEV οχημάτων της. Τόσο κατά την κίνηση στο δρόμο, μέσω των προηγμένων συστημάτων αναγεννητικής πέδησης, όσο και κατά τη φόρτισή τους από εξωτερική πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι, στο γραφείο ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης.

 Φόρτιση εν κινήσει, παντού και πάντα

 

Η αναγεννητική πέδηση και η συλλογή στη μπαταρία ενός σημαντικού μέρους της κινητικής ενέργειας που συνήθως χάνεται υπό τη μορφή θερμότητας κάθε φορά που ο οδηγός επιβραδύνει ή απλά σηκώνει το πόδι του από το πεντάλ του γκαζιού, αποτελεί την πρωταρχική και «δωρεάν» φόρτιση κάθε ηλεκτροκίνητου μοντέλου Ford. Στην πράξη, ο οδηγός δεν χρειάζεται να απασχοληθεί ή να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για την ενεργοποίηση της λειτουργίας αναγεννητικής πέδησης, καθώς το προηγμένο σύστημα των PHEV και BEV οχημάτων Ford χρησιμοποιεί την κατάλληλη τεχνολογία για τη συλλογή και αποθήκευση αυτής της ενέργειας στη μπαταρία, η οποία εν συνεχεία θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή ισχύος στο ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης της κίνησης.

Τα πλεονεκτήματα της φόρτισης «εν κινήσει» μέσω του αναγεννητικού συστήματος πέδησης των PHEV και BEV οχημάτων Ford δεν περιορίζονται μόνο στην αύξηση της αποδοτικότητας – επομένως και της ηλεκτρικής αυτονομίας – και τη βελτιστοποίηση της επιβράδυνσης, αλλά επεκτείνονται και σε άλλους τομείς, όπως για παράδειγμα στην ευκολία οδήγησης στην πόλη και στην αισθητή μείωση της φθοράς των συμβατικών φρένων τριβής, καθώς τα PHEV και BEV μοντέλα Ford είναι σε θέση να επιβραδύνουν σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό τους κινητήρα που ταυτόχρονα λειτουργεί και ως γεννήτρια.

 

Φορτίζοντας σε κοινή οικιακή πρίζα

 

Η σύνδεση του plug-in υβριδικού ή αμιγώς ηλεκτρικού σας Ford στο σπίτι είναι σίγουρα ο πιο απλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο να σας υπηρετήσει όταν το χρειάζεστε. Απλά συνδέστε το όχημά σας σε μια τυπική οικιακή πρίζα και αφήστε το να φορτίσει. Αυτή η περίπτωση, δεν απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό και, ως εκ τούτου, αντιπροσωπεύει μια οικονομικά αποδοτική μέθοδο επαναφόρτισης του ηλεκτροκίνητου Ford σας.

 Φόρτιση μέσω του Ford Connected Wallbox ή φορητής συσκευής

 

Κάνοντας πράξη την πάγια δέσμευσή της για παροχή κορυφαίων υπηρεσιών και προϊόντων φόρτισης που θα υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, η Ford προσφέρει και στη χώρα μας τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα επιτοίχιων φορτιστών (wallbox) και φορητών μονάδων που εξασφαλίζουν σε κάθε ιδιοκτήτη PHEV και BEV οχήματος Ford απόλυτη ξεγνοιασιά, κορυφαία ασφάλεια και φυσικά ταχύτερους χρόνους φόρτισης σε σχέση με τις συμβατικές πρίζες. Παράλληλα, όπου απαιτείται, προσφέρει την εγκατάσταση του σχετικού εξοπλισμού από εξειδικευμένο προσωπικό. Οι λύσεις που προσφέρει σήμερα η Ford στο συγκεκριμένο τομέα είναι οι εξής:

  • FordConnected Wallbox έως 7,36 kW / 32 Amp για μονοφασική παροχή ρεύματος

 

Ο συγκεκριμένος επιτοίχιος φορτιστής Ford Connected Wallbox είναι ειδικά σχεδιασμένος για ευέλικτη συμβατότητα τόσο με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα Ford όσο και με τα επαναφορτιζόμενα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας. Χάρη στα αναπροσαρμοζόμενα επίπεδα ισχύος του φορτιστή, η μπαταρία του ηλεκτροκίνητου Ford σας μπορεί να φορτιστεί με ισχύ εξόδου έως 7,36 kW / 31 Amp και ελάχιστη ένταση ρεύματος 6 A με τάση εισόδου 230 V. Η φιλική προς τον χρήστη διαμόρφωση που διαθέτει ο συγκεκριμένος φορτιστής περιλαμβάνει ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες σχεδίαση για τοποθέτηση σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, καλώδιο μήκους 7,5 μέτρων, εργονομικά σχεδιασμένη λαβή και ειδική βάση που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε το καλώδιο φόρτισης κοντά στην υποδοχή φόρτισης του αυτοκινήτου.

  • FordConnected Wallbox έως 11 kW για τριφασική παροχή ρεύματος

 

Η δεύτερη επιλογή επιτοίχιου φορτιστή Ford Connected Wallbox για τριφασική αυτή την περίπτωση παροχή ρεύματος είναι ειδικά σχεδιασμένη για ακόμα πιο αποδοτική φόρτιση για όλα τα PHEV και BEV οχήματα Ford. H μπαταρία του ηλεκτροκίνητου Ford σας μπορεί να φορτιστεί με ισχύ εξόδου έως 11 kW, αναπροσαρμοζόμενη ένταση ρεύματος 6 A – 16 Α και τάση εισόδου 400 V. Και στην περίπτωση αυτή, η προηγμένη προς τον χρήστη διαμόρφωση του συγκεκριμένου επιτοίχιου φορτιστή περιλαμβάνει ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες σχεδίαση για τοποθέτηση σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, καλώδιο μήκους 7,5 μέτρων, εργονομικά σχεδιασμένη λαβή και ειδική βάση που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε το καλώδιο φόρτισης κοντά στην υποδοχή φόρτισης του αυτοκινήτου. Επιπλέον, η δυνατότητα σύνδεσης με WiFi/WLAN σας επιτρέπει να έχετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του εν λόγω Ford Connected Wallbox.

  • Έως 22kW / 32 Amp – φορητή συσκευή φόρτισης για βιομηχανική πρίζα και αντάπτορας για οικιακή

 

Η τρίτη διαθέσιμη επιλογή, αντί για επιτοίχιο φορτιστή, είναι η συσκευή φόρτισης μπαταρίας NRGkick DiniTech, που αποτελεί ένα τυπικό κιτ για όλους τους τύπους των ηλεκτροκίνητων μοντέλων Ford. Πρόκειται για μια φορητή, εύκολη στη χρήση, υψηλής απόδοσης συσκευή φόρτισης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού – από δημόσιους σταθμούς μέχρι οικιακές πρίζες – και διαθέτει πολλά προαιρετικά έξυπνα χαρακτηριστικά κάνοντας κάθε παροχή ρεύματος προσβάσιμη για το ηλεκτροκίνητο σας Ford, χάρη στην απεριόριστη ευελιξία της. Με ισχύ φόρτισης έως 22 kW και μήκος καλωδίου 5 μέτρα μπορεί να παρέχει όλα όσα χρειάζεστε, λειτουργώντας μέσω εφαρμογής κινητού τηλεφώνου που διαθέτει πολλές δυνατότητες παρακολούθησης και ρύθμισης.