ΜΑΝ: Οι νέες τεχνολογικές καινοτομίες στα φορτηγά της από το 2021

Το MAN TGE κάνει ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον. Συγκεκριμένα, ανοίγονται νέες δυνατότητες στον τομέα του δικτύου και της συνδεσιμότητας, με τους πελάτες των μεταφορέων να μπορούν να εκμεταλλευτούν το σύστημα MAN Telematics, το οποίο ενσωματώνεται σχεδόν σε όλα τα μοντέλα TGE. Οι υπηρεσίες που προστέθηκαν πρόσφατα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη λειτουργία MAN Live Traffic, καθώς και νέες εφαρμογές εντός οχήματος, οι οποίες παρέχουν γρήγορα στον οδηγό σημαντικές πληροφορίες. Οι πρώτες εφαρμογές εντός του οχήματος, όπως αυτές για στάθμευση και ανεφοδιασμό, είναι ενσωματωμένες μέσα από την πλοήγηση και, επειδή είναι διαδικτυακές και εύχρηστες, παρέχουν στον χρήστη τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές καυσίμων ή τα τέλη στάθμευσης. Θα ακολουθήσουν σύντομα άλλες εφαρμογές εντός του οχήματος, όπως ειδήσεις ή ο καιρός αλλά και προσφορές της MAN DigitalServices.

Το TGE αποκτά επίσης μια εντελώς νέα γενιά συστημάτων ψυχαγωγίας με δυνατότητα online σύνδεσης που, μαζί με το νέο κουτί MAN Telematics, θα κάνουν την καθημερινή εργασία σημαντικά ευκολότερη για τους πελάτες των συγκεκριμένων φορτηγών. Τα νέα συστήματα ψυχαγωγίας είναι διαθέσιμα για όλα τα μοντέλα MAN TGE με κινητήρες ντίζελ από το 2021. Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει.

Η πιο εμφανής καινοτομία στο μοντέλο 2021 της καμπίνας MAN TGE – μαζί με το νέο σύστημα ψυχαγωγίας – είναι η αναβάθμιση , ποιοτική και εργονομική που κάνει τη διάφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Η MAN προωθεί την ψηφιοποίηση στον τομέα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με αυτές τις νέες διαδικτυακές λειτουργίεςόπως το μπουτόν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μία βασική λειτουργία του TGE είναι η μονάδα, η οποία έχει δύο γκρίζα κουμπιά και ένα κόκκινο κουμπί σήματος, και καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση κλήσεων έκτακτης ανάγκης (κλήσεις έκτακτης ανάγκης στην ΕΕ) και την κλήση της υπηρεσίας της MAN και της υπηρεσίας πληροφοριών χωρίς σύνδεση κινητού τηλεφώνου. Όταν πατηθεί το κόκκινο κουμπί SOS ή απελευθερωθεί ο αερόσακος, δημιουργείται αυτόματα σύνδεση στο κέντρο κλήσης έκτακτης ανάγκης μέσω του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112. Η μονάδα μεταδίδει ταυτόχρονα τη θέση του οχήματος και άλλες πληροφορίες που ορίζονται από το νόμο για να επιταχυνθεί η λειτουργία διάσωσης .