Το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan e-NV200 πέτυχε μια σημαντική διάκριση στoν θεσμό του 2021 What Car? Van Awards

Το ευέλικτο και πρακτικό, άνευ εκπομπών ρύπων LCV,  κέρδισε το βραβείο “Best Value for Ownership Costs” (Καλύτερη Αξία σε σχέση με το Κόστος Ιδιοκτησίας)  στην κατηγορία των  μικρών φορτηγών, με τους κριτές των βραβείων του 2021 WhatCar? Van Awards να επισημαίνουν ότι μπορεί να αποτελέσει την “ιδανική επιλογή”, ειδικά για χρήση σε αστικό περιβάλλον.

Η μπαταρία 40kWh του e-NV200 σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες δεν θα επισκεφθούν ποτέ ένα πρατήριο καυσίμων, ενώ οι λογαριασμοί του service είναι αισθητά χαμηλότεροι από αυτούς των φορτηγών με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με ενσωματωμένη δυνατότητα V2G (οχήματος- δικτύου), το e-NV200 μετατρέπεται σε μια συνολική ενεργειακή λύση, διασφαλίζοντας ότι οι μπαταρίες του  δεν αποθηκεύουν απλώς ενέργεια για κίνηση, αλλά μπορούν παράλληλα  να προσφέρουν την αποθηκευμένη ενέργεια σε μια οικιακή ή εμπορική εγκατάσταση, ή ακόμα και να την επιστρέψουν πίσω στο δίκτυο.  Πρακτικά, το Nissan e-NV200  μπορεί να φορτίσει όταν η ζήτηση για ενέργεια είναι χαμηλότερη ή όταν η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι διαθέσιμη, μειώνοντας την εξάρτηση από την παραγωγή ενέργειας μέσω ορυκτών καυσίμων και δίνοντας με αυτό τον τρόπο στο V2G ενεργό ρόλο στις προσπάθειες μείωσης του άνθρακα. Παράλληλα, σε επίπεδο εταιρικού στόλου, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας V2G  προσφέρει μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους και την ευκαιρία για την επιχείρηση να αποκτήσει επιπλέον έσοδα. Τα οχήματα του στόλου   που παραμένουν σε αδράνεια όλη τη νύχτα, ή ακόμα και κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, θα μπορούν να έχουν τις μπαταρίες τους φορτισμένες όταν η ζήτηση είναι χαμηλή, προσφέροντας  το απόθεμα της  ενέργειάς τους όταν η ζήτηση είναι υψηλή, αλλά εξακολουθώντας   να είναι φορτισμένα και έτοιμα για χρήση, όταν απαιτηθεί.

Συμπαγές, ευέλικτο και πλήρως εξοπλισμένο με την τεχνολογία Nissan Intelligent Mobility, το e-NV200 είναι η ιδανική επιλογή για επιχειρήσεις όλων των σχημάτων και μεγεθών.

Το 100% ηλεκτροκίνητο φορτηγό  Nissan e-NV200 έχει χώρο φορτίου 4,2m³, αρκετό για να χωρέσει δύο παλέτες ή φορτίο μέχρι 701kg. Με το ευρύ άνοιγμα στις πίσω πόρτες, όπως και με τις συρόμενες πλευρικές, η φόρτωση είναι γρήγορη και εύκολη. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί  για τη δημιουργία ενός πρακτικού γραφείου, ενώ οι εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι και σε κοντινή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού.