Το Νέο Bridgestone Duravis Van προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία για μέγιστη απόδοση

Η Bridgestone, παγκόσμιος ηγέτης στα ελαστικά και τις λύσεις βιώσιμης κινητικότητας, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του ελαστικού της Bridgestone Duravis Van. Αυτό το νέο premium ελαστικό για ελαφριά επαγγελματικά οχήματα (LCV) προσφέρει μέγιστη απόδοση κατά τις καθημερινές συνθήκες λειτουργίας.

Από εθνικές έως τοπικές διαδρομές, το Bridgestone Duravis Van ελαχιστοποιεί το χρόνο διακοπής λειτουργίας και συμβάλλει στη μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας, καθιστώντας το ως το πλέον ιδανικό ελαστικό για επαγγελματίες που θέλουν να έχουν την καλύτερη διαχείριση των ελαστικών τους, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα στην ασφάλεια και την αξιοπιστία.

Το EV-ready Bridgestone Duravis Van αναπτύχθηκε για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών και για να ενισχύσει την απόδοση της επιχείρησης σας. Σύμφωνα με δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον ανεξάρτητο οργανισμό TÜV SÜD, το νέο ελαστικό Bridgestone Duravis Van προσφέρει στην κατηγορία του τα καλύτερα χιλιόμετρα1 για παρατεταμένη διάρκεια ζωής των ελαστικών καθώς και τις καλύτερες επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα2. Το Bridgestone Duravis Van επιτυγχάνει επίσης την υψηλότερη διαβάθμιση στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα για πρόσφυση στο βρεγμένο, βοηθώντας τους οδηγούς να διατηρούν την ασφάλεια τους στο δρόμο, ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος .

Το Bridgestone Duravis Van, σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Duravis R660, προσφέρει 21% βελτίωση στην αντίσταση κύλισης3, εξασφαλίζοντας διαβάθμιση Β στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα στην κατηγορία αντίσταση κύλισης στις περισσότερες διαστάσεις. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση καυσίμου3, το οποίο μεταφράζεται σε βελτιωμένη εξοικονόμηση καυσίμου ή εκτεταμένη εμβέλεια μπαταρίας3.

Το Bridgestone Duravis Van παρουσιάζει διάφορες καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συμμετρικού σχεδιασμού πέλματος, βελτιστοποίησης της στεφάνης κοιλότητας και μιας νέας σχεδίασης αυλακώσεων και κατανομής κενών – όλα επωφελούνται από μια νέα βελτιωμένη τεχνολογία επαφής για την ενίσχυση της απόδοσης. Η καινοτόμος σύνθεση βελτιώνει επίσης τον έλεγχο της χημικής αντίδρασης, εξισορροπώντας τον μηχανισμό ενίσχυσης και την αντίσταση κύλισης.

Το νέο Bridgestone Duravis Van είναι απόλυτα κατάλληλο τόσο για κινητήρα εσωτερικής καύσης (ICE) όσο και για ηλεκτρικά οχήματα (EV), συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση της απόδοσής τους. Ειδικά για τους οδηγούς των EV, η υψηλή αντίσταση κατά της φθοράς, που παρέχει το Bridgestone Duravis Van, αντισταθμίζει το αυξημένο βάρος και τη μεγαλύτερη ροπή των ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ η χαμηλή αντίσταση κύλισης εξοικονομεί διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το ελαστικό Bridgestone Duravis Van προσφέρει επίσης μειωμένο θόρυβο για την άνεση του οδηγού EV, λόγω της σχεδόν αθόρυβης λειτουργίας των κινητήρων EV — προσφέροντας μείωση κατά 2db3 στον θόρυβο διέλευσης, με αποτέλεσμα την κατάκτηση της διαβάθμισης Α στην Ευρωπαϊκή Ετικέτα.

Προσηλωμένοι σε βιώσιμες λύσεις

Σχετικά με το ελαστικό Duravis Van, ο Steven De Bock, Αντιπρόεδρος Καταναλωτικών Προϊόντων για την Αγορά Αντικατάστασης και Α.E. της Bridgestone EMIA δήλωσε: «Οι στόλοι σήμερα αντιμετωπίζουν πολλές και σημαντικές προκλήσεις. Πρέπει να μειώσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας τους, να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργίες τους, να μειώσουν τις εκπομπές CO2 και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κατά την παράδοση στις τοπικές μεταφορές. Το νέο ελαστικό Bridgestone Duravis Van είναι η απάντηση σε όλα αυτά – φέρνει μια σειρά πλεονεκτημάτων τόσο στους κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE) όσο και στα ηλεκτρικά οχήματα, παρέχοντας οφέλη βιωσιμότητας, μειωμένο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας και συνδέοντας απρόσκοπτα τη μεταφορά βαρέων φορτίων με τις τοπικές παραδόσεις. Είναι το ελαστικό που διασφαλίζει ότι οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να αποδώσουν».

Ως εταιρεία βιώσιμων λύσεων, η Bridgestone εξελίσσει συνεχώς τη διαδικασία Ε&Α για να γίνει πιο αποτελεσματική και βιώσιμη. Το Bridgestone Duravis Van αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Εικονικής Εξέλιξης Ελαστικών της Bridgestone. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά δημιουργείται και δοκιμάζεται μια ψηφιακή έκδοση του υπό ανάπτυξη ελαστικού, γεγονός που βοηθά την Bridgestone να προβλέψει την απόδοση ενός ελαστικού σε διαφορετικές συνθήκες πριν κατασκευαστεί φυσικά το πρωτότυπο. Στη φάση ανάπτυξης, αυτή η βιώσιμη προσέγγιση οδήγησε σε εξοικονόμηση πρώτων υλών και εκπομπών CO2 κατά 38%, ενώ μείωσε 20.000 χιλιόμετρα και 4,2 τόνους CO2 από δοκιμές σε εξωτερικούς χώρους. 4

Τέτοιες καινοτομίες αποτελούν μέρος του οράματος της Bridgestone να προσφέρει στους συνεργάτες και την κοινωνία ως εταιρεία βιώσιμων λύσεων. Στο επίκεντρο αυτού βρίσκεται η  Bridgestone E8 Commitment to our Future  – η ευρεία, παγκόσμια εταιρική δέσμευση που ορίζει ξεκάθαρα την αξία που υπόσχεται να προσφέρει η εταιρεία στην κοινωνία, τους συνεργάτες και τις μελλοντικές γενιές σε οκτώ τομείς εστίασης. Συγκεκριμένα, το Bridgestone Duravis Van ενσωματώνει τα εξής: Ενέργεια, Αποδοτικότητα, Οικολογία, Ευκολία και Οικονομία.

Το ελαστικό Bridgestone Duravis Van, αναπτύχθηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και είναι διαθέσιμο σε 26 διαστάσεις.

*1 Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον TÜV SÜD κατόπιν αιτήματος της Bridgestone τον Ιούλιο – Αύγουστο 2022 με VW Caravelle 2.0 TDI, και διάσταση ελαστικού 205/65 R16C Duravis Van σε σύγκριση με τις επιδόσεις των κύριων ανταγωνιστών στην ίδια κατηγορία: Michelin Agilis 3, Continental VanContact Ultra, Goodyear Ultragrip Cargo2. Αριθμός αναφοράς TÜV SÜD [713262236]. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), MICHELIN Agilis 3 (96,7%), CONTINENTAL VanContact Ultra (93,3%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (64,4%)

*2 Δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον TÜV SÜD κατόπιν αιτήματος της Bridgestone τον Ιούλιο – Σεπτέμβριο 2022 στις εγκαταστάσεις της ATP Papenburg (D) για δοκιμές με VW Caravelle & Mercedes-Benz Sprinter, και διάσταση ελαστικού 205/65 R16C Duravis Van σε σύγκριση με τις επιδόσεις των κύριων ανταγωνιστών στην ίδια κατηγορία: Continental VanContact Ultra, Goodyear Ultragrip Cargo2, Michelin Agilis 3, Pirelli Carrier. Αριθμός αναφοράς TÜV SÜD [713262224]. WET BRAKING [Απόσταση ακινητοποίησης [m] από 80 έως 20 km/h] βαθμολογία: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (99,9%), PIRELLI Carrier (98,5%), CONTINENTAL VanContact Ultra (97%), MICH Agilis 3 (95,3%). DRY BRAKING [Απόσταση ακινητοποίησης [m] από 100 έως 0 km/h] βαθμολογία: BRIDGESTONE Duravis Van (100%), GOODYEAR EfficientGrip Cargo2 (98,7%), CONTINENTAL VanContact Ultra (98,1%), PIRELLI Carrier (97,4%) 3 (96,3%)

*3 Βάσει εσωτερικού σημείου αναφοράς Duravis Van vs Duravis R660 (αναφ. διάστασης 205/65 R16C)

*4 Βάσει των δηλωμένων εκπομπών CO2 του Volkswagen Caravelle (δ αναφ. διάστασης 205/65R16C): 198 g/km