Τρία συστήματα υποβοήθησης στα βαν της Opel που σώζουν από επικίνδυνες καταστάσεις

Η Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Warning) αποτρέπει ατυχήματα με άλλους χρήστες των δρόμων, για παράδειγμα δικυκλιστές. Κινούμενα αντικείμενα, όπως ποδήλατα ή μοτοσικλέτες, που ο οδηγός συνήθως δεν μπορεί να αντιληφθεί από το cockpit, αναγνωρίζονται από αισθητήρες υπερήχων. Εάν αυτοί ανιχνεύσουν κάτι στο ‘τυφλό’ σημείο, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στον αντίστοιχο εξωτερικό καθρέπτη. Η λυχνία αρχίζει να αναβοσβήνει εάν ο οδηγός ενεργοποιήσει στη συνέχεια το φλας σε αυτή την πλευρά του οχήματος.

Η Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Departure Warning) ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 30km/h. Εάν το Movano απομακρυνθεί τυχαία από τη λωρίδα του, το σύστημα εκδίδει μία ακουστική ειδοποίηση, ενώ μία αντίστοιχη οπτική εμφανίζεται στην οθόνη πληροφοριών. Εμπρός και πίσω αισθητήρες διευκολύνουν τη στάθμευση. Όταν το όχημα ελίσσεται με ταχύτητες κάτω των 12 km/h, αισθητήρες υπερήχων προειδοποιούν τον οδηγό για εμπόδια μπροστά και πίσω από το όχημα μέσω ακουστικών σημάτων και μιας προειδοποίησης στην οθόνη πληροφοριών. Εάν υπάρχει σύστημα πολυμέσων, μία εικόνα της περιοχής πίσω από το όχημα εμφανίζεται στην οθόνη των 7,0”.

Το Σύστημα Σταθεροποίησης σε περίπτωση Πλευρικών Ανέμων (Side-Wind Assistant) είναι μία ακόμα σημαντική τεχνολογία του νέου Movano. Μεγάλα αυτοκίνητα, όπως οχήματα μεταφορών ή panel van είναι ευάλωτα σε πλευρικούς ανέμους, κυρίως σε γέφυρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το στάνταρ σύστημα Side-Wind Assistant διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος, ενεργοποιώντας το ESP (ο οδηγός ενημερώνεται με ένα σύμβολο του αέρα στην οθόνη πληροφοριών). Ο στάνταρ εξοπλισμός του νέου Movano περιλαμβάνει επίσης αυτόματους καθαριστήρες παρμπρίζ και αυτόματο σύστημα μεσαίας σκάλας φώτων.