Mε επιτυχία η πρώτη δοκιμή αυτόνομου φορτηγού χωρίς …οδηγό! (video)

Η αυτόνομη οδήγηση, όσο και αν …ξενίζει τους επαγγελματίες οδηγούς είναι γεγονός. Έστω και σε στάδιο δοκιμών, οι επιτυχίες είναι σημαντικές, και το μέλλον των αυτόνομων φορτηγών δεν είναι και τόσο μακριά όσο φαίνεται.

 

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες,  στηνΑμερική, και ειδικότερα στο Τέξας,  νταλίκα, ενός ταχυδρομείου έκανε μια μεγάλη απόσταση 1.700 χιλιομέτρων, χωρίς τη συνδρομή του νταλικέρη. Από το Φοίνιξ της Αριζόνα στο Ντάλας του Τέξας .

Η αυτόνομη οδήγηση φαίνεται ότι, προς το παρόν, σε πειραματικό στάδιο νίκησε! Ο λόγος; Ο νόμος στις ΗΠΑ απαγορεύει στους οδηγούς φορτηγών να κρατούν το τιμόνι για περισσότερες από δέκα συνεχόμενες ώρες.

Έτσι, η αυτόνομη οδήγηση κατάφερε να σπάσει τον νόμο, μιας είναι …ακούραστη, χωρίς να υπόκειται σε κάποιο περιορισμό, ταχογράφο κ.α.

Το αυτόνομο φορτηγό κινήθηκε κατά μέσο όρο με 80 χλμ/ώρα ενώ οι οδηγοί κινούνται κατά μέσο όρο με ταχύτητες περίπου 73 χλμ/ώρα. Ετσι το αυτόνομο όχημα χρειάστηκε περίπου δύο ώρες λιγότερες για να καλύψει την απόσταση από όσο τα… επανδρωμένα φορτηγά.